Kursus Intensif Bahasa Malaysia (KIBM): Peranannya dalam Memperkukuhkan Pembelajaran Bahasa - Wan Ahmad Rasdi, Wan Omar Bin; Muhammad Ali, Hj. Hasan Bin (Journal of Modern Languages, 2017)
Sejak 1972, Pusat Bahasa telah mengendalikan Kursus Intensif Bahasa Malaysia kepda kakitangan akademik dan kakitangan am, Universiti Malaya dangan tujuan membantu mereka menguasai kemahiran berbahasa Malaysia, dan dengan itu dapatlah mereka menjalankan tugas akademik dan pentadbiran dengan menggunakan bahasa Malaysia yang baik.