Penonjolan prosodi dan komunikasi informasi "yang bukan konten" - Don, Zuraidah Mohd. (Journal of Modern Languages, 2017)
Artikel ini bermula dengan premis bahawa penutur boleh mengeksploitasikan penonjolan prosodi berdasarkan penilaian masa ke semasa penutur mengenai keperluan informasl pendengar. Tujuan artikel ini ialah untuk mengkaji fenomena penonjolan prosodi di dalam kerangka komunikasi bahasa. Pemberian penonjolan prosodi kepada item-item informasi di dalam sesuatu ujaran dianggap sebagai sebahagian daripada strategi-strategi yang penutur gunakan untuk menyampaikan informasi.