Peranan perkhidmatan awam dalam meningkatkan kedaulatan bahasa Melayu - Omar, Asmah Haji (Journal of Modern Languages, 2003)
Kajian ini meninjau peranan perkhidmatan awam selama ini dalam usaha meningkat kedaulatan bahasa kebangsaan dan membincang langkah-langkah yang masih perlu diambil.