Aliran Utama dalam Kajian Linguistik dan Implikasinya untuk Mengajar Kemahiran Lisan dalam Situasi "LSP" - Khong, Chooi Peng; Heah, Lee Hsia Carmel; Goon, Ai Chin Cecilia (Journal of Modern Languages, 2017)
Kertas seminar ini adalah di dalam dua bahagian. Bahagian pertama akan mengesan perkembangan penting di dalam linguistik dan disiplin yang berkaitan, dan implikasinya terhadap pengajaran bahasa. Bahagian kedua akan menyelidiki pengajaran bahasa untuk tujuan-tujuan khas atau tertentu (LSP), khususnya pengajaran kecekapan-kecekapan lisan.