Pertimbangan-pertimbangan Rintis terhadap Penyusunan Satu Panduan bagi Pengajaran Kursus Membaca untuk Tujuan Akademik (Bahasa Perancis) - Choi, Kim Yok (Journal of Modern Languages, 2017)
Pertimbangan-pertimbangan dan saranan yang telah diberi dalam artikel ini bertujuan membantu pengajar-pengajar bahasa Perancis untuk memahami proses pembacaan dan menyusun bahan-baban pengajaran yang sesuai untuk kursus-kursus membaca yang pada masa sekarang masih dalam peringkat percubaan.